Kartoffel og porre suppe

Vi giver råvarerne

opmærksomhed

Antal: 4 personer

Tilberedningstid: –

Forberedelsestid: –

Tid i alt: –

INGREDIENSER
1000 g bagekartoffel
3 stk porrer
200 g røget bacon med svær 1 løg
2 fed hvidløg
0,5 dl hvidvin
1,2 – 1,5 l hønsefond
1 dl piskefløde 38 %
50 g smør
Lidt olivenolie
Sort peber
Salt
1 citron
1 bdt purløg, fintsnittet
Evt. 200 g jordskokker ***

*** Suppen smager også dejligt, hvis man bruger 200 g skrællede jordskokker (de skal tilsættes sammen med kartoflerne)

FREMGANGSMÅDE
Skræl bagekartoflerne og skær dem i tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Skær porrerne i tynde ringe og vask dem grundigt.
Skær sværen af baconen og gem til senere.
Skær kødet i små tern.
Find en gryde og sæt den på blusset på middel varme.
Steg bacontern sprøde i smør og olivenolie. Tag dem op og sæt dem til side.
Steg hvidløg, løg og porrer i baconfedtet og smørret i et par minutter.
Tilsæt kartofler i tern og steg endnu et par minutter.
Tilsæt hvidvin og lad det simre i et par minutter.
Tilsæt hønsefond og sværen fra baconen (det er vigtigt, da suppen får lidt røgsmag herfra)
Lad suppen koge til kartoflerne er meget møre.
Fjern sværen.
Blend suppen til den er fin og glat (hold evt. lidt af væsken tilbage og juster konsistensen)
Smag til med salt, friskkværnet sort peber og lidt citronsaft.
Servér suppen med det sprødstegte bacon, fintsnittet purløg og brød.

 

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.