Antal: 10 stk.
INGREDIENSER – Surdej
100 g gammel surdej
100 g vand
100 g hvedemel
INGREDIENSER – Pizzabund
1000 g fint sigtet hvedemel
650 g vand, stuetemperatur
20 g lys maltmel
200 g surdej
20 g olivenolie
25 g salt
FREMGANGSMÅDE – SURDEJ
- Det hele røres sammen, og står på køkkenbordet til det begynder at boble.
- Det kan tage 4-10 timer afhængig af temperaturen i rummet.
- Test om din surdej er klar til brug.
- Put en skefuld surdej i et glas vand.
- Flyder den ovenpå er den klar.
FREMGANGSMÅDE – PIZZABUND
- Vand, surdej, hvedemel og maltmel røres sammen.
- Lad dejen stå i en halv time.
- Tilsæt olivenolie og salt og rør dejen sammen til den er ensartet.
- Lad den stå i en halv time mere.
- “Stretch and fold” metoden:
Efter dejen har stået i en halv time, æltes den ved at tage fat med en våd hånd og folde den ind over sig selv. - Dette gentages hver halve time,
2-4 gange. - Dejen skal nu formes til boller á 220 g
- Bollerne placeres i en smurt form og sættes køleskabet tildækket i minimum 12 timer.