Surdejspizzabund

Vi giver råvarerne

opmærksomhed

Antal: 10 stk.

INGREDIENSER – Surdej
100 g gammel surdej
100 g vand
100 g hvedemel

INGREDIENSER – Pizzabund
1000 g fint sigtet hvedemel
650 g vand, stuetemperatur
20 g lys maltmel
200 g surdej
20 g olivenolie
25 g salt

FREMGANGSMÅDE – SURDEJ

  • Det hele røres sammen, og står på køkkenbordet til det begynder at boble.
  • Det kan tage 4-10 timer afhængig af temperaturen i rummet.
  • Test om din surdej er klar til brug.
  • Put en skefuld surdej i et glas vand.
  • Flyder den ovenpå er den klar.

 

FREMGANGSMÅDE – PIZZABUND

  • Vand, surdej, hvedemel og maltmel røres sammen.
  • Lad dejen stå i en halv time.
  • Tilsæt olivenolie og salt og rør dejen sammen til den er ensartet.
  • Lad den stå i en halv time mere.
  • “Stretch and fold” metoden:
    Efter dejen har stået i en halv time, æltes den ved at tage fat med en våd hånd og folde den ind over sig selv.
  • Dette gentages hver halve time,
    2-4 gange.
  • Dejen skal nu formes til boller á 220 g
  • Bollerne placeres i en smurt form og sættes køleskabet tildækket i minimum 12 timer.

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.