Boller i karry

Vi giver råvarerne

opmærksomhed

Antal: 4 personer

INGREDIENSER – Kødboller
300 g hakket svinekød
1 løg
1 æg
½ dl havregryn
1 revet kartoffel
1 tsk. salt
1,5 dl mælk

INGREDIENSER – Karrysovs
200 g knoldselleri
1 syrligt æble
1 løg
2 tsk. karry
50 g smør
2 dl mælk
2 spsk. hvedemel
Æbleeddike eller citronsaft
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE – KØDBOLLER

  • Kødet røres med salt. De øvrige ingredienser røres i.
  • Lad farsen hvile på køl i en halv time.
  • Bollerne formes med en ske og koges i letsaltet vand i ca. 5 min. til de er faste.
  • Tag bollerne op og gem kogevandet til karrysovsen.

FREMGANGSMÅDE KARRYSOVS

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til det samler sig. Gem smørbollen til jævning af saucen.
  • Karry, æble og løg brunes let i en gryde.
  • Tilsæt selleri og 2 dl af kogevandet, og kog til sellerien er mør.
  • Blend og jævn saucen med smørbollen.
  • Smag til med salt, peber og æbleeddike
  • Kødbollerne tilsættes og retten varmes godt igennem.
  • Server med kogte ris eller perlebyg.

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.