Antal: 4 personer
INGREDIENSER – Kødboller
300 g hakket svinekød
1 løg
1 æg
½ dl havregryn
1 revet kartoffel
1 tsk. salt
1,5 dl mælk
INGREDIENSER – Karrysovs
200 g knoldselleri
1 syrligt æble
1 løg
2 tsk. karry
50 g smør
2 dl mælk
2 spsk. hvedemel
Æbleeddike eller citronsaft
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE – KØDBOLLER
- Kødet røres med salt. De øvrige ingredienser røres i.
- Lad farsen hvile på køl i en halv time.
- Bollerne formes med en ske og koges i letsaltet vand i ca. 5 min. til de er faste.
- Tag bollerne op og gem kogevandet til karrysovsen.
FREMGANGSMÅDE KARRYSOVS
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til det samler sig. Gem smørbollen til jævning af saucen.
- Karry, æble og løg brunes let i en gryde.
- Tilsæt selleri og 2 dl af kogevandet, og kog til sellerien er mør.
- Blend og jævn saucen med smørbollen.
- Smag til med salt, peber og æbleeddike
- Kødbollerne tilsættes og retten varmes godt igennem.
- Server med kogte ris eller perlebyg.