Antal: 4 personer
INGREDIENSER – DAHL
200 g røde linser
2 gulerødder i tern
2 kartofler i tern
2 cm friskrevet ingefær
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
1 spsk. sorte sennepsfrø
1 dl hakket tomat
1 dåse kokosmælk
Lidt chili
Salt og peber
INGREDIENSER – RAITA
1,5 dl yoghurt
½ agurk
1 håndfuld mynte
FREMGANGSMÅDE DHAL
- Svits løg og ingefær i olie.
- Tilsæt krydderier, gulerødder og kartofler og steg i et par minutter.
- Linser, tomat og kokosmælk røres i.
- Tilsæt vand så det dækker grøntsager og linser.
- Retten skal koge ca. 30 minutter til linserne er kogt ud.
- Smag til med salt og peber.
FREMGANGSMÅDE RAITA
- Raita er en mild yoghurtdressing, som kan serveres som kølende topping til en krydret dhal.
- Skær agurken i tern og vend den med yoghurt, finthakket mynte og lidt citronsaft.
SERVERING:
- Dhal kan spises som den er, eller serveres med ris eller et stykke brød.