Indisk dhal

Hverdagsmad

naturligvis

Antal: 4 personer

INGREDIENSER – DAHL

200 g røde linser
2 gulerødder i tern
2 kartofler i tern
2 cm friskrevet ingefær
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. karry
½ tsk.  stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
1 spsk. sorte sennepsfrø
1 dl hakket tomat
1 dåse kokosmælk
Lidt chili
Salt og peber

 

INGREDIENSER – RAITA

1,5 dl yoghurt
½ agurk
1 håndfuld mynte

FREMGANGSMÅDE DHAL

  • Svits løg og ingefær i olie.
  • Tilsæt krydderier, gulerødder og kartofler og steg i et par minutter.
  • Linser, tomat og kokosmælk røres i.
  • Tilsæt vand så det dækker grøntsager og linser.
  • Retten skal koge ca. 30 minutter til linserne er kogt ud.
  • Smag til med salt og peber.

 

FREMGANGSMÅDE RAITA

  • Raita er en mild yoghurtdressing, som kan serveres som kølende topping til en krydret dhal.
  • Skær agurken i tern og vend den med yoghurt, finthakket mynte og lidt citronsaft.

SERVERING:

  • Dhal kan spises som den er, eller serveres med ris eller et stykke brød.

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.