Antal: ca. 20 stk.
INGREDIENSER DEJ
530 g sødmælk
50 g gær
2 stk æg
100 g sukker
1000 g hvedemel
5 g kardemomme
15 g salt
200 g blødt smør
INGREDIENSER REMONCE
100 g smør
100 g sukker
50 g marcipan
1 tsk kardemomme
INGREDIENSER SIRUP
1 dl vand
1 dl sukker
6 stk. kardemommekapsler
KARDEMOMMESUKKER
2 spsk rørsukker
1/2 tsk kardemomme
TIPS: Serveres med en god kop NYMA kaffe
FREMGANGSMÅDE DEJ
Mælk, gær, kardemomme, salt, æg og hvedemel røres glat. Tilsæt smøret i tern. Lad herefter dejen hæve i 1 time. Dejen rulles ud i en stor firkant. Remonce smør- res ud på dejen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag. Skær strim- ler af dejen på ca. 11⁄2 cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren. Snurrene hæves i 1-2 timer. Bag snurrene ved 200 grader til de er gyldne. Når snurrene kommer ud af ovnen, pensles de med siruppen. Drys kardemommesukker på toppen.
FREMGANGSMÅDE REMONCE
Alle ingredienser æltes godt sammen.
FREMGANGSMÅDE SIRUP
Alle ingredienser koges op indtil sukkeret er opløst.