Kardemommesnurrer

Vi giver råvarerne

opmærksomhed

Antal: ca. 20 stk.

INGREDIENSER DEJ

530 g sødmælk
50 g gær
2 stk æg
100 g sukker
1000 g hvedemel
5 g kardemomme
15 g salt
200 g blødt smør

INGREDIENSER REMONCE
100 g smør
100 g sukker
50 g marcipan
1 tsk kardemomme

INGREDIENSER SIRUP

1 dl vand
1 dl sukker
6 stk. kardemommekapsler

KARDEMOMMESUKKER
2 spsk rørsukker
1/2 tsk kardemomme

TIPS: Serveres med en god kop NYMA kaffe

FREMGANGSMÅDE DEJ

 

Mælk, gær, kardemomme, salt, æg og hvedemel røres glat. Tilsæt smøret i tern. Lad herefter dejen hæve i 1 time. Dejen rulles ud i en stor firkant. Remonce smør- res ud på dejen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag. Skær strim- ler af dejen på ca. 11⁄2 cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren. Snurrene hæves i 1-2 timer. Bag snurrene ved 200 grader til de er gyldne. Når snurrene kommer ud af ovnen, pensles de med siruppen. Drys kardemommesukker på toppen.

 

FREMGANGSMÅDE REMONCE

Alle ingredienser æltes godt sammen.

FREMGANGSMÅDE SIRUP

Alle ingredienser koges op indtil sukkeret er opløst.

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.