Kartoffel og porre suppe

Vi giver råvarerne

opmærksomhed

Antal: 4 personer

INGREDIENSER
1000 g bagekartoffel
3 stk porrer
200 g røget bacon med svær 1 løg
2 fed hvidløg
0,5 dl hvidvin
1,2 – 1,5 l hønsefond
1 dl piskefløde 38 %
50 g smør
Lidt olivenolie
Sort peber
Salt
1 citron
1 bdt purløg, fintsnittet
Evt. 200 g jordskokker ***

*** Suppen smager også dejligt, hvis man bruger 200 g skrællede jordskokker (de skal tilsættes sammen med kartoflerne)

FREMGANGSMÅDE

  • Skræl bagekartoflerne og skær dem i tern.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Skær porrerne i tynde ringe og vask dem grundigt.
  • Skær sværen af baconen og gem til senere.
  • Skær kødet i små tern.
  • Find en gryde og sæt den på blusset på middel varme.
  • Steg bacontern sprøde i smør og olivenolie. Tag dem op og sæt dem til side.
  • Steg hvidløg, løg og porrer i baconfedtet og smørret i et par minutter.
  • Tilsæt kartofler i tern og steg endnu et par minutter.
  • Tilsæt hvidvin og lad det simre i et par minutter.
  • Tilsæt hønsefond og sværen fra baconen (det er vigtigt, da suppen får lidt røgsmag herfra)
  • Lad suppen koge til kartoflerne er meget møre.
  • Fjern sværen.
  • Blend suppen til den er fin og glat (hold evt. lidt af væsken tilbage og juster konsistensen)
  • Smag til med salt, friskkværnet sort peber og lidt citronsaft.
  • Servér suppen med det sprødstegte bacon, fintsnittet purløg og brød.

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.