Panang gai

Råvaren

_Helt enkelt, hele forskellen

Antal: 4 personer

INGREDIENSER

400 ml kokosmælk
1 hel kylling
1/2 broccoli
1 peberfrugt
1-2 søde kartofler
2 gulerødder
1 løg
4 forårsløg
Rapsolie til stegning
4 cm frisk ingefær
2 spsk soya
1-2 spsk fiskesuppe
1 dl vand
1 tsk karry
2 fed hvidløg
Chili efter smag
Stødt koriander
limeblade

Tip: Brug overskud af kødet til en hønsesalat.

FREMGANGSMÅDE

 

Kylling:

  • Kog kyllingen ved svag varme i en gryde med løg, hvidløg og suppeurter (fx gulerødder, selleri eller porre) i 45-60 min.
  • Kyllingen stilles til afkøling og kødet plukkes af.
  • Fonden sies og gemmes til senere.

Suppe:

  • Blend zittauerløg, hvidløg, forårsløg, ingefær og karry.
    Steg blanding i olie.
  • Tilsæt fond, kokosmælk og limeblade.
  • Smages til med de øvrige krydderier, soya og fiskesauce.

Grøntsager:

  • Grøntsagerne skylles.
  • Gulerødder, søde kartofler og peberfrugt skæres ud i grove stykker, og bages med lidt olie og salt i 10-15 min.
    Broccoli skæres i buketter og gemmes.
  • Kort inden servering tilsættes alle grøntsager og kylling, og retten varmes godt igennem.

Servering:

  • Serverer Panang Gai med ris og friske koriander.

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.