Surdejsboller

Kærlighed til

hverdagsmaden

Antal: ca. 15 stk.

INGREDIENSER TIL EN BAGEKLAR SURDEJ
100 g gammel surdej (den du har købt i NYMA eller den du har i køleskabet fra sidste gang du bagte med surdej)
100 g vand
100 g hvedemel

INGREDIENSER BOLLER
375 g vand
100 g fuldkornsmel (fx spelt)
400g hvedemel
75 g bageklar surdej
12,5 g salt

TIPS: Serveres med en god kop NYMA kaffe

FREMGANGSMÅDE TIL EN BAGEKLAR SURDEJ

 

DAG 1

  • Det hele røres sammen, og står på køkkenbordet til det begynder at boble. Det kan tage 4-10 timer afhængig af temperaturen i rummet.
  • Test om din surdej er klar til brug. Put en skefuld surdej i et glas vand. Flyder den ovenpå er den klar.
  • Tilsæt evt. hvad der svarer til en ært gær i dejen hvis surdejen ikke er “stærk” nok.

FREMGANGSMÅDE BOLLER

  • Vand, surdej og mel røres let sammen, dejen står i 30 minutter.
  • Tilsæt salt og rør dejen godt sammen.
  • Gem resten af surdejen på køl til næste bagning.
  • Røremaskine: Dejen æltes til den føles som en ”tung” elastik.
    Tildæk med et viskestykke, og lad dejen hvile en 1/2 time.
  • “Strech n’ fold” metoden: Efter en halv times hvile, æltes dejen ved at tage fat i dejen med en våd hånd og folde den ind over sig selv. Dette gentages hver halve time, 2 – 4 gange.
  • Stil dejen på køl i minimum 12 timer.

DAG 2

  • Bagning: Dejen vendes ud på et bord og hakkes ud til boller, bages i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 15 minutter.

Surdejsboller – videoguide

Dag 1 – 0:00
Dag 2 – 5:35

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.