Kardemommesnurrer

Vi giver råvarerne

opmærksomhed

Antal: 20 stk.

Tilberedningstid:

Forberedelsestid:

Tid i alt:

INGREDIENSER DEJ
0,5 l sødmælk
50 g gær
1 tsk kardemomme
2 tsk salt
1 æg
1 kg hvedemel
100 g smør

INGREDIENSER REMONCE
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 tsk kardemomme

INGREDIENSER SIRUP
100 g sukker
100 g vand
4 stk kardemommekapsler

KARDEMOMMESUKKER
2 spsk sukker
1/2 tsk kardemomme

TIPS: Serveres med en god kop NYMA kaffe

FREMGANGSMÅDE DEJ
Mælk, gær, kardemomme, salt, æg og hvedemel røres glat.

Tilsæt smøret i tern. Lad herefter dejen hæve i 1 time.

Dejen rulles ud i en stor firkant. Remonce smørres ud på dejen.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.

Skær strimler af dejen på ca. 1½ cm.

Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.

Snurrene hæves i 1-2 timer.

Bag snurrene ved 200 grader til de er gyldne.

Når snurrene kommer ud af ovnen, pensles de med siruppen.

Drys kardemommesukker på toppen.

FREMGANGSMÅDE REMONCE
Alle ingredienser æltes godt sammen.

FREMGANGSMÅDE SIRUP
Alle ingredienser koges op indtil sukkeret er opløst.

 

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.