Kardemommesnurrer

Vi giver råvarerne

opmærksomhed

Antal: ca. 20 stk.

INGREDIENSER DEJ
0,5 l sødmælk
50 g gær
1 tsk kardemomme
2 tsk salt
1 æg
1 kg hvedemel
100 g smør

INGREDIENSER REMONCE
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 tsk kardemomme

INGREDIENSER SIRUP
100 g sukker
100 g vand
4 stk kardemommekapsler

KARDEMOMMESUKKER
2 spsk sukker
1/2 tsk kardemomme

TIPS: Serveres med en god kop NYMA kaffe

FREMGANGSMÅDE DEJ

  • Mælk, gær, kardemomme, salt, æg og hvedemel røres glat.
  • Tilsæt smøret i tern. Lad herefter dejen hæve i 1 time.
  • Dejen rulles ud i en stor firkant. Remonce smørres ud på dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.
  • Skær strimler af dejen på ca. 1½ cm.
  • Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.
  • Snurrene hæves i 1-2 timer.
  • Bag snurrene ved 200 grader til de er gyldne.
  • Når snurrene kommer ud af ovnen, pensles de med siruppen.
  • Drys kardemommesukker på toppen.

 

FREMGANGSMÅDE REMONCE

  • Alle ingredienser æltes godt sammen.

FREMGANGSMÅDE SIRUP

  • Alle ingredienser koges op indtil sukkeret er opløst.

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.