Boller i karry

Opskrift til: 4 personer

INGREDIENSER · Kødboller

300 g hakket svinekød
1 løg
1 æg
½ dl havregryn
1 revet kartoffel
1 tsk. salt
1,5 dl mælk

INGREDIENSER · Karrysovs

200 g knoldselleri
1 syrligt æble
1 løg
2 tsk. karry
50 g smør
2 dl mælk
2 spsk. hvedemel
Æbleeddike eller citronsaft
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE · Kødboller

  • Kødet røres med salt. De øvrige ingredienser røres i.

  • Lad farsen hvile på køl i en halv time.

  • Bollerne formes med en ske og koges i letsaltet vand i ca. 5 min. til de er faste.

  • Tag bollerne op og gem kogevandet til karrysovsen.

 

FREMGANGSMÅDE · Karrysovs

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til det samler sig. Gem smørbollen til jævning af saucen.

  • Karry, æble og løg brunes let i en gryde.

  • Tilsæt selleri og 2 dl af kogevandet, og kog til sellerien er mør.

  • Blend og jævn saucen med smørbollen.

  • Smag til med salt, peber og æbleeddike

  • Kødbollerne tilsættes og retten varmes godt igennem.

  • Server med kogte ris eller perlebyg.

Nem aftensmad

Det er muligt at købe nem og virkelig god aftensmad i Nyma. Vi producerer selv og sælger færdigretter som boller i karry og kylling i rød karry. Det eneste du skal sørge for er egen tilbehør som ris, salat, brød mv.