Boller i karry
Opskrift til: 4 personer
INGREDIENSER · Kødboller
300 g hakket svinekød
1 løg
1 æg
½ dl havregryn
1 revet kartoffel
1 tsk. salt
1,5 dl mælk
INGREDIENSER · Karrysovs
200 g knoldselleri
1 syrligt æble
1 løg
2 tsk. karry
50 g smør
2 dl mælk
2 spsk. hvedemel
Æbleeddike eller citronsaft
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE · Kødboller
Kødet røres med salt. De øvrige ingredienser røres i.
Lad farsen hvile på køl i en halv time.
Bollerne formes med en ske og koges i letsaltet vand i ca. 5 min. til de er faste.
Tag bollerne op og gem kogevandet til karrysovsen.
FREMGANGSMÅDE · Karrysovs
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til det samler sig. Gem smørbollen til jævning af saucen.
Karry, æble og løg brunes let i en gryde.
Tilsæt selleri og 2 dl af kogevandet, og kog til sellerien er mør.
Blend og jævn saucen med smørbollen.
Smag til med salt, peber og æbleeddike
Kødbollerne tilsættes og retten varmes godt igennem.
Server med kogte ris eller perlebyg.
Nem aftensmad
Det er muligt at købe nem og virkelig god aftensmad i Nyma. Vi producerer selv og sælger færdigretter som boller i karry og kylling i rød karry. Det eneste du skal sørge for er egen tilbehør som ris, salat, brød mv.