Citronkage

Opskrift til: 1 kage

INGREDIENSER

150 g smør
200 g sukker
150 g hvedemel
25 g mandelmel
½ tsk. bagepulver
3 æg
12 g birkes
Saft af 1 citron + skal
1 tsk. vaniljesukker
75g 10% yoghurt (eller creme fraiche)

Alternativt kan du bruge appelsinsaft + skal i stedet for citron.

GLASUR

Saft af citrusfrugt + flormelis

FREMGANGSMÅDE

  • Sukker, vaniljesukker og smør piskes luftigt.

  • Æg tilsættes et af gangen.

  • Mel, mandelmel og bagepulver vendes i.

  • Vend yoghurt/creme fraiche, citronsaft + skal i.

  • Vend birkes i.

Bages ved 170 grader i 40-50 minutter.

FREMGANGSMÅDE · Glasur

  • Hæld flormelis i en skål og tilsæt citrussaft under omrøring ind til du når den rette konsistens.

  • Når kagen er afkølet hældes glasuren på.

  • Riv evt. lidt citronskal over glasuren.

Nem aftensmad

Det er muligt at købe nem og virkelig god aftensmad i Nyma. Vi producerer selv og sælger færdigretter som boller i karry og kylling i rød karry. Det eneste du skal sørge for er egen tilbehør som ris, salat, brød mv.