Indisk dhal

Hverdagsmad

naturligvis

Antal: 4 personer

Tilberedningstid:

Forberedelsestid:

Tid i alt:

INGREDIENSER – DAHL

200 g røde linser
2 gulerødder i tern
2 kartofler i tern
2 cm friskrevet ingefær
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. karry
½ tsk.  stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
1 spsk. sorte sennepsfrø
1 dl hakket tomat
1 dåse kokosmælk
Lidt chili
Salt og peber

 

INGREDIENSER – RAITA

1,5 dl yoghurt
½ agurk
1 håndfuld mynte

FREMGANGSMÅDE DHAL
Svits løg og ingefær i olie. Tilsæt krydderier, gulerødder og kartofler og steg i et par minutter.

Linser, tomat og kokosmælk røres i. Tilsæt vand så det dækker grøntsager og linser.

Retten skal koge ca. 30 minutter til linserne er kogt ud. Smag til med salt og peber.

FREMGANGSMÅDE RAITA
Raita er en mild yoghurtdressing, som kan serveres som kølende topping til en krydret dhal. Skær agurken i tern og vend den med yoghurt, finthakket mynte og lidt citronsaft.

SERVERING:
Dhal kan spises som den er, eller serveres med ris eller et stykke brød.

 

DU KAN FÅ DET HELE I NYMA

Alt hvad du skal bruge til denne ret kan du finde i NYMA _din lokale købmand.

 

NYMA’S EGEN KAFFEBLEND

I samarbejde med Sydhavnskaffe har vi udviklet vores egen kaffeblend. Køb den i butikken.